Batoane de smochine uscate cu susan
Ingrediente pentru Batoane de smochine uscate cu susan
250 gr smochine uscate50 gr nuca (caju sau migdale)
3 linguri susan
1/2 lingura miere
1 lingura rom (sau sherry oloroso dulce)
1 lingurita cacao (sau pudra de roscove pentru copiii mici)
1/4 lingurita scortisoara macinata
1 cuisor sfaramat
1/2 pastaie cardamom sfaramata
Batoane de smochine uscate cu susan - Preparare
- Nuca si susanul se prajesc usor intr-o tigaie fara grasime. Nuca si 1 lingura de susan se mixeaza in masina de cafea pana devin pudra.
- Smochinele taiate bucati se mixeaza in robot pana devin ca o pasta.
- Se adauga restul ingredientelor, exceptand 2 linguri de susan. Se framanta bine pana se omogenizeaza.
- Semintele de susan ramase se presara pe fundul unor vase ceramice mici, in strat subtire. Se pune amestecul de smochine deasupra, presandu-se bine cu dosul unei linguri. Se dau la frigider macar cateva ore, dar ideal peste nopate.
- La servire, se trece un cutit pe marginea vaselor si se rastoarna pe o farfurie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu