vineri, 10 ianuarie 2014

Batoane de smochine uscate cu susan

Batoane de smochine uscate cu susan

250 gr smochine uscate
50 gr nuca (caju sau migdale)
3 linguri susan
1/2 lingura miere
1 lingura rom (sau sherry oloroso dulce)
1 lingurita cacao (sau pudra de roscove pentru copiii mici)
1/4 lingurita scortisoara macinata
1 cuisor sfaramat
1/2 pastaie cardamom sfaramata
  1. Nuca si susanul se prajesc usor intr-o tigaie fara grasime. Nuca si 1 lingura de susan se mixeaza in masina de cafea pana devin pudra.
  2. Smochinele taiate bucati se mixeaza in robot pana devin ca o pasta.
  3. Se adauga restul ingredientelor, exceptand 2 linguri de susan. Se framanta bine pana se omogenizeaza.
  4. Semintele de susan ramase se presara pe fundul unor vase ceramice mici, in strat subtire. Se pune amestecul de smochine deasupra, presandu-se bine cu dosul unei linguri. Se dau la frigider macar cateva ore, dar ideal peste nopate.
  5. La servire, se trece un cutit pe marginea vaselor si se rastoarna pe o farfurie.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu