joi, 9 ianuarie 2014

Tort Colosseum

Tort Colosseum

 

Ingrediente

Pentru blat:
8 oua
8 linguri de faina, nu foarte pline
8 linguri zahar
un praf de sare

Pentru crema:
1 l frisca lichida
2-3 linguri crema de ciocolata la borcan
Nuci
2 banane
1 cutie compot de ananas

Pentru sirop:
1 l apa
1 cana zahar
1 lamaie
esenta vanilie si rom

Mod de preparare


  • 1. Pentru inceput, ouale trebuie scoase din frigider cu aproximativ o ora inainte de inceperea tortului, pentru a fi la temperatura camerei.
  • 2. Se bat albusurile cu zaharul folosind un mixer, pana devin spuma. Se adauga si galbenusurile si un praf de sare; apoi se adauga si faina cernuta in prealabil.
  • 3. Se pune aluatul intr-o forma de tort (tapetata cu unt/ulei si foaie de copt) si se lasa in jur de 30 minute la cuptorul bine incins.
  • 4. Blatul va fi gata cand va avea o culoare aurie.Se scoate de la cuptor si se lasa la racit, dupa care se taie in trei blaturi.
  • 5. Pentru crema se foloseste frisca: se bate 1 litru de frisca lichida, pana se intareste. Se da la rece, timp in care preparam siropul cu care vom insiropa cele trei blaturi.
  • 6. Pentru sirop se pun pe foc 1 i de apa impreuna cu o cana de zahar - se lasa sa fiarba cateva minute, se ia de pe foc si imediat se adauga zeama de la jumatate de lamaie si esentele. Se da la racit.
  • 7. Pregatirea tortului: se ia blatul de jos si se insiropeaza cu siropul gata racit (pentru insiropare puteti folosi si zeama de la compotul de ananas), mai ales pe margini. Se adauga o parte 
  •  
  • din frisca, se presara felii subtiri de banana si de ananas, nucile taiate in bucati mici.
  • 8. Peste primul blat se adauga cel de-al doilea si se unge cu crema de ciocolata si se presara felii subtiri de banana si de ananas, nucile taiate in bucati mici.
  • 9. Se pune apoi blatul superior si se imbraca tot tortul in frisca ramasa, niveland tot cu o spatula. Se presara apoi nuci pisate, sau se decoreaza cu frisca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu