vineri, 10 ianuarie 2014

Cozonac Panettone, specific italienesc

Cozonac Panettone, specific italienesc

6537807729_5c8e5a4838_b .

Ingrediente :

  •  30 grame de drojdie uscata,
  • 600 grame de faina,
  • 100 grame de zahar pudra,
  • 200 grame de unt,
  • 5-6 linguri cu lapte,
  • 3 oua
  • coaja de la o portocala si de la o lamaie,
  • 200 grame de stafide,
  • 100 grame de caise uscate, taiate in bucatele de dimensiunea stafidelor,
  • migdale prajite si sfaramate in bucatele,
  • un praf de sare
  • Pasul 1

    Desfa drojdia uscata in doua-trei linguri cu lapte cald si amestec-o cu o lingurita cu faina, lasand-o apoi sa creasca 20-30 de minute intr-un loc cald. Amesteca in faina proaspta cernuta drojdia preparata si sarea, adaugand pe rand untul moale, zaharul si ouale.

    Pasul 2

    Framanta aluatul pana devine elastic. Amesteca in aluat stafidele, caisele taiate si migdalele, coaja de lamaie si portocala.Unge bine cu unt o cratita cu pereti inalti si tapeteaz-o cu folie de aluminiu. Unge cu unt si tapeteaza apoi cu faina. Fa o bila mare din tot aluatul si pune-l in cratita. Lasa-l sa creasca circa o ora, intr-un loc caldut, acoperit cu un prosop curat putin umezit. Unge-l cu ou batut si da-l la cuptor incalzit la 180 de grade, la foc mic, cca 45 de miunute. Este gata cand a devenit ferm, capatand o crusta aurie.

    Pasul 3

    Lasa-l sa se raceasca bine in vasul in care s-a copt. Este excelent pudrat din belsug cu zahar sau uns cu miere, alaturi de un vin dulce sau cacao cu lapte. Poate fi glazurat cu ciocolata sau cu crema din fructe.

     

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu