Pasul 1
Desfa drojdia uscata in doua-trei linguri cu lapte cald si
amestec-o cu o lingurita cu faina, lasand-o apoi sa creasca 20-30 de
minute intr-un loc cald. Amesteca in faina proaspta cernuta drojdia
preparata si sarea, adaugand pe rand untul moale, zaharul si ouale.
Pasul 2
Framanta aluatul pana devine elastic.
Amesteca in aluat stafidele, caisele taiate si migdalele, coaja de
lamaie si portocala.Unge bine cu unt o cratita cu pereti inalti si
tapeteaz-o cu folie de aluminiu. Unge cu unt si tapeteaza apoi cu faina.
Fa o bila mare din tot aluatul si pune-l in cratita. Lasa-l sa creasca
circa o ora, intr-un loc caldut, acoperit cu un prosop curat putin
umezit. Unge-l cu ou batut si da-l la cuptor incalzit la 180 de grade,
la foc mic, cca 45 de miunute. Este gata cand a devenit ferm, capatand o
crusta aurie.
Pasul 3
Lasa-l sa se raceasca bine in vasul in
care s-a copt. Este excelent pudrat din belsug cu zahar sau uns cu
miere, alaturi de un vin dulce sau cacao cu lapte. Poate fi glazurat cu
ciocolata sau cu crema din fructe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu