joi, 9 ianuarie 2014

Tort cu crema duo, capsuni si glazura de ciocolata

Tort cu crema duo, capsuni si glazura de ciocolata

 

 

Ingrediente

Pentru blat:

5 oua
8 linguri zahar
3 linguri ulei
5 linguri faina
1 lingura si 1/2 cacao
1 praf de copt
1 lingurita esenta de rom

Crema:






400 ml lapte
2 galbenusuri
3 linguri amidon
5 linguri zahar
1 pastaie de vanilie
200 gr mascarpone
1 lingura zahar pudra
200 gr zmeura congelata
20 capsuni proaspete
15 gr gelatina
1 canita ness pregatit si indulcit dupa gust

Glazura:

160 gr ciocolata cu lapte
150 ml frisca lichida
200 ml frisca lichida pentru decor
bobite de cafea

Mod de preparare

  • 1. Blatul: Separam ouale, galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana se albesc. Incorporam uleiul, esenta de rom, faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam usor in compozitia de galbenusuri. Ungem o tava rotunda cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si punem compozitia de blat. Introducem tava in cuptorul incins pentru 20-25 de minute pana blatul este copt. Scoatem blatul cand este copt, il lasam sa se raceasca si il in doua.
  • 2. Crema: Intr-un bol punem galbenusurile cu zaharul si le batem cu telul mixerului vertical. Adaugam amidonul, cateva linguri de lapte, semintele de la pastaia de vanilie si le incorporam usor. Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie. Cand da in clocot scoatem pastaia, incorporam compozitia cu amidon si lasam la foc mic pana se ingroasa ca o budinca, timp in care amestecam mereu in ea. Dam crema deoparte, o acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceste complet. Mixam mascarponele cu zaharul pudra, apoi incorporam crema de vanilie rece. Punem zmeura decongelata cu 10 capsuni in recipientul mic cu cutit al mixerului vertical si le facem ca un piure. Jumatate din crema de vanilie o amestecam cu piureul de fructe. Punem gelatina la hidratat separat: 10 gr in 100 ml apa rece si cele 5 gr in 50 ml apa rece timp de 10 minute. O punem apoi cate 20 de secunde in microunde sau pe baie de aburi pana se topeste . Cele 10 gr. de gelatina le amestecam cu crema de fructe, iar cele 5 gr. cu crema de vanilie ramasa. Restul de 10 capsuni le spalam si le taiem bucati potrivite. Asezam prima foaie de blat pe un platou si un inel detasabil in jur. Insiropam cu putin ness, apoi punem 2 linguri crema de vanilie, 2 linguri crema cu fructe si tot asa pana punem jumatate din ele, asezam capsunile taiate si restul de crema dar tot la fel, 2 linguri crema de vanilie, 2 linguri crema cu fructe si tot asa pana este gata toata. Cand terminam cu cremele, insiropam si al 2 lea blat, il asezam deasupra si presam putin cu mana.
  • 3. Glazura: Ciocolata o maruntim in recipientul mic cu cutit de la mixerul vertical. O asezam intr-o cratita cu cele 150 ml frisca si punem pe foc pana ciocolata este topita complet, dar atentie sa nu inceapa sa fiarba. Lasam 5 minute la racorit, apoi turnam glazura uniform deasupra si bagam tortul in frigider cateva ore sau peste noapte. Mixam cele 200 ml de frisca lichida, imbracam marginile tortului, ornam dupa preferinta si punem cateva boabe de cafea. Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu