Salam de biscuiti cu ciocolata
.
Ingrediente pentru Salam de biscuiti cu ciocolata
250 gr biscuiti simpli200 gr ciocolata neagra (70% cacao)
150 gr zahar (brun)
100 gr unt la temp. camerei
1 lingura cacao
3 oua
2 linguri rom (sau putina esenta de rom)
50 gr migdale
50 gr fistic
50 gr stafide
zahar pudra pentru ornat (optional)
Salam de biscuiti cu ciocolata - Preparare
- Se prajesc migdalele si fisticul intr-o tigaie fara adaos de grasime. Se amesteca cu stafidele si se toaca cu cutitul.
- Se sfarma biscuitii si se amesteca cu cele de mai sus.
- Se topeste ciocolata pe abur. Se lasa sa se racoreasca.
- Se bat ouale cu zaharul tot pe abur 5 minute. Amestecul nu se va ingrosa decat un pic si va deveni spumos, insa scopul e sa coacem un pic ouale, sa nu fie crude si sa se topeasca zaharul. Se lasa amestecul sa se racoreasca.
- Se freaca untul cu cacaoa. Se adauga apoi treptat ciocolata topita. Se adauga tot treptat si crema de oua. La final adaugam romul.
- Turnam sosul de ciocolata de mai sus peste amestecul de biscuiti si amestecam bine.
- Punem amestecul de biscuiti pe folie de plastic si rulam. Facem cate un nod la capete.
- Se da salamul de biscuiti la frigider pentru 30 minute. In acest timp se va intari un pic si se va putea modela mai bine. Dati-i forma de salam rulandu-l pe masa.
- Lasati salamul de biscuiti peste noapte la frigider.
- Cand doriti sa-l serviti, rulati-l prin zahar pudra vanilat (ca sa arate ca un salam de Sibiu), apoi il puteti felia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu