joi, 9 ianuarie 2014

Tort de banane cu morcov si ghimbir

                                                   

Tort de banane cu morcov si ghimbir

 


 

Ingrediente

Blat:

- banane bine coapte - 2 buc
- morcovi - 1 buc
- faina - 250 gr
- unt - 120 gr;
- oua - 2 buc
- faina - 250 gr;
- zahar - 200 gr
- nuca macinata- 100 gr
- ghimbir
- mix de mirodenii
- scortisoara, nucsoara, ghimbir, cardamon
- praf de copt;
- biarbonat

Crema:

- 150 gr unt;
- 200 gr crema de branza Philadelphia
- o lamaie;
- o lime;
- 100 gr zahar pudra;

Mod de preparare

  • 1. Se amesteca ingredientele uscate - faina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea si mixul de mirodenii
  • 2. Se topeste untul si se amesteca cu zaharul si cu ouale batute
  • 3. se amesteca apoi cu faina
  • 4. adaugam bananele pasate,morcovul dat pe razatoare si nuca si dam la cuptor aprox 40 min..optional se poate adauga si stafide sau orice alt fruct deshidratat
  • 5. Pentru crema amestecam untul cu crema de branza, zaharul pudra, coaja de lamaie si limeta, si zeama de la lamaie si limeta..

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu