vineri, 10 ianuarie 2014

Panna cotta de iaurt cu sos de rodie

Panna cotta de iaurt cu sos de rodie

Ingrediente pentru Panna cotta de iaurt cu sos de rodie
Panna cotta
200 ml smantana naturala pentru frisca
300 gr iaurt gras
50 ml lapte
50 gr zahar
2 foi de gelatina incolora
1 lingurita apa de trandafiri
Sos de rodie
2 rodii
3 linguri rase zahar
1 lingurita cu varf amidon
Portii: 6
Panna cotta de iaurt cu sos de rodie - Preparare
  1. Se pune gelatina la inmuiat in apa rece.
  2. Se pune jumatate din iaurt intr-un vas (eu folosesc un vas cu cioc, pentru ca e usor de turnat in pahare).
  3. Se pune smantana, laptele si zaharul pe foc. Se amesteca pana zaharul e topit si compozitia e fierbinte.
  4. Se toarna amestecul de smantana-lapte peste iaurtul din vas. La inceput turnati doar cate un pic si amestecati ca sa nu se branzeasca iaurtul. Apoi puteti sa-l turnati pe tot.
  5. Se adauga foile de gelatina scurse de apa si se amesteca pana se topesc (cca 1 minut).
  6. Se adauga restul de iaurt si apa de trandafiri.
  7. Se toarna compozitia de panna cotta in pahare de plastic de unica folosinta (sau in alte forme doriti). Eu am umplut paharele doar pana la jumatate.
  8. Se dau la frigider cateva ore, pana se incheaga.
  9. Se storc 200 ml suc de rodie (de la o rodie si jumatate). Se pun pe foc impreuna cu zaharul si se fierbe pana zaharul e topit. Se adauga amidonul dizolvat in putina apa rece si se amesteca pana sosul se ingroasa un pic (cca 1 minut). Se da sosul la rece.
  10. Se scot samburii din jumatatea de rodie ramasa.
  11. Servire: pe cate o farfurie se rastoarna paharele cu panna cotta si se face o gaura in fundul paharului (eu am folosit un cutter ascutit). Astfel, panna cotta va iesi foarte usor din forma. Se toarna sos de rodie de jur imprejur (am facut niste cercuri freestyle ca sa inveselesc farfuria). Se presara cu samburi de rodie. Se serveste imediat, cat e rece.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu