vineri, 10 ianuarie 2014

Chec simplu

Chec simplu

Ingrediente pentru Chec simplu
4 oua
200 gr zahar
1 plic zahar vanilat
220 gr faina
1/2 plic praf de copt
200 ml smantana naturala pentru frisca
3 lingurite cu varf cacao
2 linguri rom
Chec simplu - Preparare
  1. Se bat cu mixerul ouale si zaharul timp de 2 minute.
  2. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca usor cu un tel.
  3. Smantana se bate pana frisca sta pe tel. Se incorporeza frisca in 3 transe in aluat, amestecand usor cu telul, sa nu se lase.
  4. Se unge cu ulei sau unt o tava de chec (de 25 cm lungime si 10 cm latime) si se tapeteaza cu faina. Se toarna jumatate din compozitia de chec in tava. Se bate tava de masa sa se aseze aluatul.
  5. In restul de aluat se incorporeaza cacaoa si romul.
  6. Se pune aluatul cu cacao in centrul celui simplu. Se trece cu cutitul prin aluat si apoi se bate tava de masa sa se aseze cat mai bine.
  7. Se coace checul la 160C, timp de 50 minute.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu