Incearca o reteta pentru chec speciala: chec cu piure de castane si nuci caramelizate!
Cu totii stim traditionala reteta de chec, cu cacao si mieji de nuca, tocmai de aceea m-am gandit sa iti propun o reteta pentru chec mai deosebita, dar la fel de usor de pregatit. Touch-ul final al acestui tip de prajitura este dat de aroma subtila a lichiorului de calitate. E un desert fancy. Te invit sa incerci!
Ingrediente:
- 6 oua
- 250g unt, la temperatura camerei
- 250g zahar
- 350g faina
- coaja de lamaie
- ½ praf de copt
- 20g piure de castane
- 15g lichior de calitate
- 90g nuci sau alune caramelizate
Amesteca untul cu zaharul pana obtii o spuma pufoasa, iar apoi, treptat, adauga ouale, piureul de castane, coaja de lamaie si nucile sau alunele caramelizate si sfaramate, intr-un mix interesant de culori, arome si texturi.
Intr-un bol separat combina faina si praful de copt. Adauga totul peste crema initiala si picura lichiorul. Amesteca foarte bine, dupa care pune compozitia intr-o froma de chec tapetata cu faina si unt.
Lasa checul la cuptor timp de 40 de minute, dupa care scoate-l si orneaza-l cu castane si mieji de nuca intregi. Reteta de chec este minunata, iar gustul pe masura!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu