Prajitura stratificata cu prune uscate
Ingrediente pentru Prajitura stratificata cu prune uscate
450 gr unt la temperatura camerei100 gr zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 baton vanilie
6 oua
12 galbenusuri de ou
500 ml lapte condensat (indulcit)
220 gr faina alba
20 gr amidon
1/2 lingurita sare
150 gr prune uscate fara samburi
Timp de preparare: 1h 15min
Prajitura stratificata cu prune uscate - Preparare
- Taiati prunele in doua pe lung si aplatizati-le cu latul cutitului.
- Preincalziti cuptorul la 230C. Intr-o tava de 20 x 24 cm si inaltime minima de 4 cm puneti hartie de copt pe fund.
- Cu mixerul frecati untul cu zaharul si miezul de vanilie, pana zaharul e aproape topit.
- Adaugati apoi ouale, cate unul pe rand, mixand bine dupa fiecare, pana la incorporare.
- Adaugati laptele condensat si mixati bine, pana se incorporeaza.
- Adaugati faina, amidonul si sarea si mixati iar pana aluatul e omogen. Pregatiti un pahar gradat cu care sa masurati aluatul. Ca sa iasa straturile egale, va trebui sa puneti aceeasi cantitate de aluat pe fiecare.
- Puneti tava in cuptor sa se preincalzeasca. Stingeti cuptorul si porniti grill-ul cuptorului pe maxim (200C). Lasati 2 minute sa se incalzeasca bine si grill-ul si tava.
- Scoateti tava din cuptor. Puneti in ea 160 ml aluat, nivelati-l cu dosul unei linguri, apoi bateti bien tava de masa sa se aseze egal aluatul in tava.
- Dati tava sub grill (pe al treilea nivel de sus in jos). Coaceti timp de 5-7 minute, pana aluatul e rumen pe toata suprafata. Daca vi se pare ca aluatul se coace neuniform sub grill, la jumatatea timpului, rotiti tava in cuptor.
- Scoateti tava din cuptor si cu un vas cu fundul plat (pe care l-am tapetat cu hartie de aluminiu) presati bine stratul copt sa iasa aerul. S-ar putea ca pe alocuri aluatul sa se umfle un pic, e ok, doar presati bine in acele zone sa se desumfle.
- Puneti iar 160 ml aluat peste stratul copt, nivelati, bateti de masa si apoi puneti felii de prune din loc in loc. Coaceti sub grill, intre 5-7 minute, pana stratul e rumen frumos.
- Repetati pasii 8-11 pana terminati aluatul sau umpleti tava. Mie mi-au iesit 8 straturi.
- Dupa ce ati grillat ultimul strat, stingeti grill-ul si porniti cuptorul la 180C. Mai lasati prajitura sa se coaca 10 minute.
- Scoateti prajitura din cuptor. Treceti cu un cutit pe marginea prajiturii, sa se desprinda de tava. Lasati sa se raceasca complet.
- Rasturnati prajitura pe fundul unei tavi de cuptor. Dezlipiti hartia de copt. Rasturnati inca o data prajitura, de data asta pe un patou. Taiati prajitura felii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu