vineri, 10 ianuarie 2014

Prajitura de branza cu stafide

Prajitura de branza cu stafide

Ingrediente pentru Prajitura de branza cu stafide
500 gr branza proaspata de vaca (bine scursa de zer)
200 gr branza mascarpone
3 oua
100 gr zahar
2 plicuri zahar vanilat
100 gr stafide
30 gr gris
1/2 lamaie
1 priza sare
putin unt si faina pentru tava
  1. Stafidele se inmoaie cu 1/2 ora inainte in rom, sherry sau apa calduta.
  2. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu mixerul, impreuna cu zahar si zahar vanilat pana devine ca o crema.
  3. Se adauga branza si se mai mixeaza 1 minut.
  4. Se adauga coaja rasa si sucul de la lamaie, stafidele scurse, grisul si sarea. Se amesteca.
  5. Albusurile se bat spuma tare. Se incorporeaza in trei transe in compozitia de branza, folosind un tel pentru a amesteca usor.
  6. Se unge cu unt o tava de 20 x 24 cm. Se pudreaza cu faina sau biscuiti maruntiti.
  7. Se pune compozitia in tava, se niveleaza, se bate tava de masa sa se aseze uniform. Se coace la 170C timp de 50 minute, pana e usor rumena desupra. Se stinge cuptorul si se lasa 10 minute inauntru. Se scoate prajitura din cuptor si se lasa sa se raceasca de tot, apoi se poate felia. La servire se poate pudra cu zahar pudra.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu