Biscuiti (Fara Oua)
Ingrediente:
- 100 g faina alba proaspat cernuta
- 30 g faina de malai
- 100 g unt de calitate superioara, la temperatura camerei
- 60 g zahar pudra proaspat cernut
- 1-2 lingurite cu lapte la temperatura camerei (laptele se adauga in functie de consistenta compozitiei obtinute insa doar daca este necesar)
- 1 lingurita cu esenta de vanilie
- 30 g faina de malai
- 100 g unt de calitate superioara, la temperatura camerei
- 60 g zahar pudra proaspat cernut
- 1-2 lingurite cu lapte la temperatura camerei (laptele se adauga in functie de consistenta compozitiei obtinute insa doar daca este necesar)
- 1 lingurita cu esenta de vanilie
Preparare:
- Se incalzeste cuptorul la 175 grade c (este foarte importanta
pastrarea corespunzatoare a temperaturii mentionate deoarece biscuitii
de aplatizeaza prea mult in perioada coacerii daca temperatura
cuptorului este mai mare decat cea indicata).
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt.
- Se amesteca intr-un bol faina alba si faina de porumb.
- Se mixeaza untul si zaharul pudra pana la obtinerea unui amestec omogen, cremos.
- Se incorporeaza treptat (cu ajutorul mixerului) amestecul de faina alba si faina de porumb in amestecul de unt si zahar pudra mixat anterior.
- Se adauga esenta de vanilie si se mixeaza compozitia in continuare.
- Se pot adauga optional 1-2 lingurite cu lapte insa numai daca este necesar (in functie de consistenta amestecului obtinut).
- Pentru ca aluatul sa isi pastreze mai bine forma data de pos in perioada coptului, se pastreaza la frigider aproximativ 15 minute inainte de a fi asezat in tava. Acest timp de lucru este insa optional (eu nu am pastrat aluatul la rece).
- Se modeleaza cu posul diferite forme pe hartia de copt asezand biscuitii in tava la distanta unii de altii.
-Biscuitii se coc aproximativ 12-15 minute in cuptorul incalzit in prealabil sau pana devin aurii pe margini.
- Se lasa biscuitii sa se raceasca putin in tava (pana se intaresc putin) apoi pot fi transferati pe un gratar pana la racirea completa.
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt.
- Se amesteca intr-un bol faina alba si faina de porumb.
- Se mixeaza untul si zaharul pudra pana la obtinerea unui amestec omogen, cremos.
- Se incorporeaza treptat (cu ajutorul mixerului) amestecul de faina alba si faina de porumb in amestecul de unt si zahar pudra mixat anterior.
- Se adauga esenta de vanilie si se mixeaza compozitia in continuare.
- Se pot adauga optional 1-2 lingurite cu lapte insa numai daca este necesar (in functie de consistenta amestecului obtinut).
- Pentru ca aluatul sa isi pastreze mai bine forma data de pos in perioada coptului, se pastreaza la frigider aproximativ 15 minute inainte de a fi asezat in tava. Acest timp de lucru este insa optional (eu nu am pastrat aluatul la rece).
- Se modeleaza cu posul diferite forme pe hartia de copt asezand biscuitii in tava la distanta unii de altii.
-Biscuitii se coc aproximativ 12-15 minute in cuptorul incalzit in prealabil sau pana devin aurii pe margini.
- Se lasa biscuitii sa se raceasca putin in tava (pana se intaresc putin) apoi pot fi transferati pe un gratar pana la racirea completa.
Mentiuni:
Ingredientele mentionate anterior sunt necesare pentru aproximativ 22-24 biscuiti.Timp Preparare: 30 '
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu