vineri, 10 ianuarie 2014

Fursecuri cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata

.

Ingrediente pentru Fursecuri cu ciocolata
200 gr ciocolata neagra (50% cacao am folosit)
30 gr unt
2 oua
150 gr zahar brun
1 lingura rom (sau lichior de cafea)
180 gr faina alba
1/2 lingurita praf de copt
1 priza sare
Bucati: 30-35
  1. Se cerne faina cu praful de copt si sarea.
  2. Se topeste pe abur ciocolata si apoi se adauga untul taiat cubulete, amestecandu-se pana acesta se topeste.
  3. Se freaca cu mixerul ouale si zaharul pana zaharul este topit (cca 5 minute).
  4. Se toarna ciocolata topita si romul in crema de oua si se mixeaza doar pana la incorporare. Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana se incorporeaza.
  5. Se pune compozitia de fursecuri intr-un poche de bucatarie. Se pune hartie de copt in tava cuptorului. Se spritzeaza pe hartie movilite cu diametru monedelor de 50 de bani, la distanta unele de altele, fiindca se vor extinde la copt.
  6. Se coc fursecurile la 170C pentru 8-10 minute (timpul depinde de ce cantitate ati spritzat pentru fiecare fursec). La inceput veti vedea ca fursecurile se umfla si devin lucioase si incep sa se usuce deasupra. Apoi vor incepe sa crape pe margini, in partea de jos. La final vor crapa pe toata suprafa. Cand le scoateti, daca le atingeti cu degetul deasupra veti simti ca sunt foarte moi inauntru si "pielita" crapata de deasupra se lipeste de deget. E ok asa, nu trebuie sa le coaceti mai mult. Dupa racire se vor intari.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu