vineri, 10 ianuarie 2014

Cozonac cu cacao si nuca

Cozonac cu cacao si nuca

Cozonac cu nuca.

Ingrediente :

  • 1 kg faina ideal pentru cozonacul de cacao
  • 50 g drojdie
  • 400 g zahar
  • 500 ml lapte este cantitatea idelapentru orice cozonac de cacao
  • 100 ml ulei
  • 6 oua ecologice
  • coaja de la o lamaie babana
  • esenta de rom
  • 3-4 buc de rahat
  • 2 lg cacao
  • nuca macinata
  • vanilie
  • 1 praf de sare

Pasul 1

Se cerne faina de 2-3 ori.
Preparam maiaua din drojdie+ 2 lg faina+ 50 ml lapte.
Se dizolva zaharul ( 350 g)si vanilia in restul de lapte, caldut.
Galbenusurile se freaca cu sare, coaja de lamaie.

Pasul 2

Adaugam peste faina, maiaua, laptele, galbenusurile, treptat..framantand continuu..la sfarsit, adaugam uleiul..si mai framantam cca 5 minute. Lasam la dospit, 1 h.

Pasul 3

Intre timp, amestecam nuca cu albusurile batute spuma, cu 50 g zahar , 2 lg cacao si romul

Pasul 4

Se portioneaza aluatul in 3 parti egale. Intindem foaia de aluat, adaugam deasupra umplutura de nuca si rahat, rulam , stropim cu apa si presaram zahar…si punem in tava.Mai lasam la dospit cca 30 minute, dupa care dam la copt, 45 minute, la foc potrivit.
Secretul consta in utilizare ingredientelor la temperatura camerei..si in eliminarea albusurilor din aluat ( se folosesc la umplutura)

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu