vineri, 10 ianuarie 2014

Clatite cu branza de vaca

Clatite cu branza de vaca

Ingrediente pentru Clatite cu branza de vaca
1.5 portii clatite
Umplutura
500 gr branza proaspata de vaca (bine scursa)
2 galbenusuri de ou
100 gr zahar tos
30 ml apa
1 lingura zahar pudra vanilat
2-3 linguri stafide
2 linguri rom
Sos de smantana
4 linguri smantana
2 lingurite cu varf zahar pudra vanilat
scortisoara (optional)
Bucati: 6
  1. Se pun stafidele la inmuiat cu rom si apa calduta cat sa le acopere.
  2. Sabayon: intr-o craticoara punem galbenusurile, zaharul tos si apa. O asezam pe oala cu apa care fierbe incet si cu un tel batem bine amestecul pe abur, pana zaharul e complet topit. Va dura cam 8-10 minute Cand zaharul e complet topit (treceti cu degetul pe fundul craticioarei si simtiti daca mai sunt granule netopite de zahar), luati craticioara de pe abur si puneti-o cu fundul intr-un vas in care ati pus apa rece gheata. Continuati sa amestecti cu telul pana crema de oua e racita, cam 3-4 minute. Veti simti cum crema se ingroasa si la final va curge de pe tel in fir gros. Verificati crema cu degetul si cand o simtiti la temp. camerei e gata.
  3. Amestecam branza cu zaharul pudra si sabayon.
  4. Se adauga stafidele scurse in umplutura si amestecati iar. Pastrati umplutura la frigider pana aveti nevoie de ea.
  5. Preparati 6 clatite dupa reteta de aici (o portie jumatate).
  6. Puneti pe fiecare clatita 2 linguri bune de umplutura. Ridicati marginile. Rulati dinspre partea cu umplutura.
  7. Pentru servire, amestecati smantana cu zahar pudra vanilat.
  8. Serviti clatitele cu sos de smantana si pudrate cu putina scortisoara.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu