Clatite cu branza de vaca
Ingrediente pentru Clatite cu branza de vaca
1.5 portii clatiteUmplutura
500 gr branza proaspata de vaca (bine scursa)
2 galbenusuri de ou
100 gr zahar tos
30 ml apa
1 lingura zahar pudra vanilat
2-3 linguri stafide
2 linguri rom
Sos de smantana
4 linguri smantana
2 lingurite cu varf zahar pudra vanilat
scortisoara (optional)
Bucati: 6
Clatite cu branza de vaca - Preparare
- Se pun stafidele la inmuiat cu rom si apa calduta cat sa le acopere.
- Sabayon: intr-o craticoara punem galbenusurile, zaharul tos si apa. O asezam pe oala cu apa care fierbe incet si cu un tel batem bine amestecul pe abur, pana zaharul e complet topit. Va dura cam 8-10 minute Cand zaharul e complet topit (treceti cu degetul pe fundul craticioarei si simtiti daca mai sunt granule netopite de zahar), luati craticioara de pe abur si puneti-o cu fundul intr-un vas in care ati pus apa rece gheata. Continuati sa amestecti cu telul pana crema de oua e racita, cam 3-4 minute. Veti simti cum crema se ingroasa si la final va curge de pe tel in fir gros. Verificati crema cu degetul si cand o simtiti la temp. camerei e gata.
- Amestecam branza cu zaharul pudra si sabayon.
- Se adauga stafidele scurse in umplutura si amestecati iar. Pastrati umplutura la frigider pana aveti nevoie de ea.
- Preparati 6 clatite dupa reteta de aici (o portie jumatate).
- Puneti pe fiecare clatita 2 linguri bune de umplutura. Ridicati marginile. Rulati dinspre partea cu umplutura.
- Pentru servire, amestecati smantana cu zahar pudra vanilat.
- Serviti clatitele cu sos de smantana si pudrate cu putina scortisoara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu