vineri, 10 ianuarie 2014

Choux cu crema de migdale si sos de prune coapte

Choux cu crema de migdale si sos de prune coapte

Aluat choux
60 ml lapte
50 ml apa
60 gr unt
un strop de sare
1/2 lingura de zahar
75 gr faina
2 oua
Crema de migdale
500 ml lapte de cocos
60 gr zahar
2 galbenusuri
20 gr amidon
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingura unt
50 gr migdale
1 fasie (2 cm) coaja de lamaie
Sos de prune coapte
500 gr prune
50 gr zahar
1/4 lingurita scortisoara macinata
Decor
nuca de cocos
zahar pudra vanilat
Bucati: 5
  1. Preparati crema de migdale exact ca si cum preparati aceasta crema de vanilie. Diferenta este ca in loc de lapte, folositi lapte de cocos. Cand crema s-a racorit un pic se adauga untul.
  2. Migdalele se prajesc usor in cuptor. Cu ajutorul unui robot se transforma in unt de migdale folosind instructiunile de aici. Am adaugat si coaja de lamaie in robot, cand am facut untul. Untul de migdale obtinut se amesteca in crema de mai sus. Se acopera crema cu folie si se da la frigider pana e nevoie de ea.
  3. Sos de prune: se scot samburii si se taie prunele felii. Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca bine. Se pun intr-o tava si se dau la cuptor, la 200C timp de 15 minute. Amestecati o data in acest timp.
  4. Se scot prunele din cuptor si tot continutul tavii (inclusiv sucul lasat de prune) se pune intr-un robot si se mixeaza pana devine un piure. Se pastreaza pana e nevoie de el.
  5. Choux: se pune laptele cu apa, untul si sarea pe foc mic, pana incepe sa fiarba. Se adauga zaharul si se ia de pe foc.
  6. Se adauga toata faina o data si se amesteca repede pana se desprinde de pe oala. Se lasa la racit complet.
  7. Se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Se pune aluatul intr-un spritz de patiserie cu varf rotund simplu si mic (de 4 mm).
  8. Pe tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt, se traseaza cercuri de aprox 8.5 cm (am folosit un pahar mare pentru ghidare). Pe liniile trasate se pune aluatul din spritz (acesta e cercul exterior). Trasati apoi inca doua cercuri in interiorul acestuia (vezi poza 1 - aceasta este baza). Trasati apoi doua cercuri deasupra celor 3 cercuri (vezi poza 2). Mai trasati un cerc deasupra celor doua (vezi poza 3).
  9. Presarati pe coronitele formate nuca de cocos sau fulgi de migdale.
  10. Se coc choux la 200C timp de 10 min, apoi la 180C timp de 15-20 minute (fara sa deschideti cuptorul).
  11. Se lasa choux la racit complet. Se taie apoi in doua. Se umplu cu crema de migdale si se pudreaza cu zahar pudra vanilat..
  12. Pe farfurii se pune sos de prune, iar deasupra cate o coronita.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu