vineri, 10 ianuarie 2014

chec cu cacao

chec cu cacao

Checul cu cacao este desertul meu favorit! Sambata, cand stocul de dulciuri frumos ambalate nu imi face cu ochiul si poftesc la ceva pufos, proaspat, facut de mine, dar nu am foarte mult timp la dispozitie, insfac reteta de chec cu cacao si ma pun pe treaba. Iata ce usor e:  

Reteta chec cacao.

Ingrediente:
3 oua
1 si ½ cani de zahar (250 g)
½ cana cu faina (150 g)
2 pachete vanilie
½ pachet de praf de copt stins cu zeama de lamaie
O cana de lapte (200 ml)
5 linguri (50g cacao)
1 pachet de unt sau de margarina
Mod de preparare:
Ia margarina, laptele, jumatate din cantitatea de zahar si cacaua si fierbe-le pe foc 5 minute, pana cand obtii o compozitie omogena, apoi las-o la racit. Din acest amestec ia 4 linguri si pune-le intr-un vas la frigider.
Separat, bate albusurile cu restul de zahar. In compozitia fiarta include galbenusurile pe rand, apoi faina in care ai incorporat praful de copt, vanilia si albusurile batute spuma. Pune compozitia intr-o forma de chec unsa si tapetata cu faina, toarna 2 linguri cu cacao si, cu o furculita, fa un model. Coace checul 10 minute la foc puternic si apoi 20 min la foc mic.
Chec cacao.
O reteta de chec cacao de complexitate redusa, insa cu un rezultat de top! Incearca acum acest chec cu cacao delicios! 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu