Mini gogosi
.
Ingrediente pentru Mini gogosi
Aluat200 gr faina alba
50 gr zahar
1/4 lingurita sare
1/2 pliculet drojdie uscata (8 gr)
1 plic zahar vanilat (bourbon, de la Dr Oetker am folosit)
1 ou (la temperatura camerei)
30 gr unt topit
40 ml lapte (caldut)
30 ml apa (calduta)
Condiment "Gingerbread"
2 linguri scortisoara macinata
1 lingura ghimbir pudra
1 1/2 lingurita ienibahar macinat
1 1/2 lingurita cuisoare macinate
3/4 lingurita nucsoara macinata
zahar pudra
ulei (pentru prajit)
Mini gogosi - Preparare
- Condiment: se amesteca toate ingredientele si se pastreaza intr-un borcanel. Nu veti avea nevoie de tot pentru aceasta reteta.
* condimentul poate fi folosit si la prajiturile cu mere, nuca, placinta cu dovleac, biscuiti/fursecuri, latte royal etc - Se amesteca faina cu zaharul si sarea.
- Se bate oul si se amesteca cu laptele, apa si untul topit.
- In masina de paine
se pune amestecul de oua peste care se presara drojdia uscata si
zaharul vanilat. Deasupra se aseaza amestecul de faina. Se seteaza
masina pe programul de framantat si dospit.
* aluatul se poate framanta si de mana, apoi se lasa la crescut la loc caldut timp de 1 ora. - Aluatul dospit se pune pe masa data cu faina si se framanta usor. Se rup bucati de aluat care se ruleaza pana obtineti rulouri groase de cca 2 cm. Se taie rulourile bucati de cca 1.5 cm.
- Se lasa bucatile la crescut 30 minute, acoperite cu o punga.
- Se incinge bine mult ulei intr-o tigaie inalta. Se da focul la mic sub tigaie. Se prajesc gogosile in ulei pana devin rumene (miscati-le cu o paleta prin ulei sa se rumeneasca peste tot, ele au tendinta sa pluteasca pe o parte). Gogosile sunt mici si de aceea se rumenesc foarte repede, deci fiti pe faza.
- Scoateti gogosile intr-un bol tapetat cu servetele de bucatarie sa se absoarba excesul de grasime.
- La final, pudrati gogosile cu zahar pudra amestecat cu condiment (2 linguri zahar pudra + 1 lingurita rasa condiment).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu