Prajitura Snickers
Ingrediente pentru Prajitura Snickers
Blat7 albusuri de ou
200 gr zahar
1 plic zahar vanilat
200 gr nuca macinata
70 gr faina (3 linguri)
1 plic praf de copt
Crema caramel
7 galbenusuri de ou
70 gr zahar praf
150 gr zahar
200 gr unt
200 gr nuca prajita
Prajitura Snickers - Preparare
- Se bat albusurile spuma cu o priza de sare. Cand e deja spuma alba (dar moale), incepeti sa adaugati zaharul treptat, pe marginea vasului, continuand sa mixati, pana adaugati tot zaharul. Trebuie sa obtineti o spuma alba lucioasa, dar ferma, care sta pe tel.
- Adaugati in spuma nuca macinata, amestecand usor cu o paleta sau un tel. Adaugati la final faina amestecata cu praf de copt si amestecati iar usor, de jos in sus cu telul.
- Puneti aceasta compozitie intr-o tava (30x22cm) cu hartie de copt. Nivelati cu dosul unei linguri.
- Coaceti blatul la 170C timp de 20-25 minute (testati cu o scobitoare, sa iasa curata). Lasati blatul sa se raceasca complet.
- Nuca pentru crema se prajeste in cuptor, apoi se freaca intr-un prosop sa se duca mare parte din coji. O tocati maruntel, cu cutitul sau dati cateva blitzuri scurte in robot.
- Pentru crema, bateti galbenusurile cu zaharul pudra pana obtineti o compozitie galben-pal, groasa (2-3 minute).
- Puneti zaharul tos intr-o craticioara si topiti-l pe foc mic. Dupa ce s-a topit lasati-l sa se caramelizeze, pana prinde o culoare similara cu coniacul si vedeti ca fumega usor deasupra. In acel moment incepeti sa adaugati treptat untul cubulete. Amestecati pana tot untul e adaugat si dizolvat.
- In timp de compozitia de zahar ars si unt fierbe, amestecati continuu in ea si cu o mana turnati in fir subtire crema de galbenusuri. Veti obtine o compozite spumoasa. Dupa ce ati terminat de adaugat crema, mai fierbeti aceasta compozitie timp de 2 minute, veti simti ca se ingroasa un pic si culoarea se inchide usor.
- Luati crema de pe foc si adaugati nuca prajita maruntita. Lasati crema sa se racoreasca, in acest timp se va intari.
- Pe blatul rece intindeti uniform crema caramel. Presarati crema cu ciocolata razuita.
- Dati prajitura la frigider, crema caramel se va intari si se va felia mai usor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu