vineri, 10 ianuarie 2014

Prajitura Snickers

Prajitura Snickers

Ingrediente pentru Prajitura Snickers
Blat
7 albusuri de ou
200 gr zahar
1 plic zahar vanilat
200 gr nuca macinata
70 gr faina (3 linguri)
1 plic praf de copt
Crema caramel
7 galbenusuri de ou
70 gr zahar praf
150 gr zahar
200 gr unt
200 gr nuca prajita
Prajitura Snickers - Preparare
  1. Se bat albusurile spuma cu o priza de sare. Cand e deja spuma alba (dar moale), incepeti sa adaugati zaharul treptat, pe marginea vasului, continuand sa mixati, pana adaugati tot zaharul. Trebuie sa obtineti o spuma alba lucioasa, dar ferma, care sta pe tel.
  2. Adaugati in spuma nuca macinata, amestecand usor cu o paleta sau un tel. Adaugati la final faina amestecata cu praf de copt si amestecati iar usor, de jos in sus cu telul.
  3. Puneti aceasta compozitie intr-o tava (30x22cm) cu hartie de copt.  Nivelati cu dosul unei linguri.
  4. Coaceti blatul la 170C timp de 20-25 minute (testati cu o scobitoare, sa iasa curata). Lasati blatul sa se raceasca complet.
  5. Nuca pentru crema se prajeste in cuptor, apoi se freaca intr-un prosop sa se duca mare parte din coji. O tocati maruntel, cu cutitul sau dati cateva blitzuri scurte in robot.
  6. Pentru crema, bateti galbenusurile cu zaharul pudra pana obtineti o compozitie galben-pal, groasa (2-3 minute).
  7. Puneti zaharul tos intr-o craticioara si topiti-l pe foc mic. Dupa ce s-a topit lasati-l sa se caramelizeze, pana prinde o culoare similara cu coniacul si vedeti ca fumega usor deasupra. In acel moment incepeti sa adaugati treptat untul cubulete. Amestecati pana tot untul e adaugat si dizolvat.
  8. In timp de compozitia de zahar ars si unt fierbe, amestecati continuu in ea si cu o mana turnati in fir subtire crema de galbenusuri. Veti obtine o compozite spumoasa. Dupa ce ati terminat de adaugat crema, mai fierbeti aceasta compozitie timp de 2 minute, veti simti ca se ingroasa un pic si culoarea se inchide usor.
  9. Luati crema de pe foc si adaugati nuca prajita maruntita. Lasati crema sa se racoreasca, in acest timp se va intari.
  10. Pe blatul rece intindeti uniform crema caramel. Presarati crema cu ciocolata razuita.
  11. Dati prajitura la frigider, crema caramel se va intari si se va felia mai usor.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu