joi, 9 ianuarie 2014

Fantezie de ciocolata


Fantezie de ciocolata



8 portii
Tort sublim de cremos de ciocolata, visul oricarui spargator de diete, o fantezie a papilelor si a simturilor tale.

Ingrediente

Ingrediente:
Blat:
7 oua
7 linguri zahar
4 linguri cacao
3 linguri (fara varf) de faina
o lingurita praf de copt
3 linguri nuca taiata marunt

Crema:
200g unt
200g zahar pudra
1 ou
3 l cacao
300g frisca

Mod de preparare

  • 1. Albusurile se bat spuma cu zaharul; se adauga apoi galbenusurile pe rand.
  • 2. Dupa ce acestea sunt complet incorporate, se adauga cacaua si faina in ploaie; compozitia nu trebuie sa se intareasca, trebuie sa ramana relativ moale, deci, daca observati ca se intareste inainte sa terminati cele 7 linguri de faina, va puteti opri. Aici depinde foarte mult de consistenta oualor.
  • 3. Se tapeteaza o forma de tort cu unt, se pune apoi foaie de copt pe fund si pe margini. Se toarna aluatul obtinut in forma si se da la cuptor aprox 30 min la 180 grade (blatul va avea o culoare aurie iar o scobitoare introdusa in el trebuie sa iasa fara aluat).
  • 4. Se scoate de la cuptor si se lasa la racit. Se taie apoi in trei – rezulta trei blaturi subtiri.
  • 5. Crema se prepara astfel: Untul si zaharul pudra se bat bine, folosind un tel sau un mixer. Se adauga apoi oul, cacaua, iar la urma frisca.
  • 6. Crema se pune intre cele trei blaturi; odata montat, peste tort se toarna restul de crema si se niveleaza cu o spatula. Deasupra se presara nuca pisata sau ciocolata rasa, dupa preferinte. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu