Choux a la creme
Ingrediente pentru Choux a la creme
Aluat choux120 ml lapte
100 ml apa
125 g unt
un strop de sare
1 lingura de zahar
150gr faina
4 oua
Crema de sampanie
250 ml sampanie (sau vin spumant/prosecco/cava)
250 ml smantana pentru frisca (35% grasime)
110 gr zahar
4 galbenusuri
40 gr amidon
1 lingurita esenta de vanilie
Glazura de ciocolata
100 gr ciocolata cu lapte
25 ml lapte
25 ml smantana pentru frisca
Bucati: 27
Choux a la creme - Preparare
- Prepararti crema de sampanie exact ca si cum preparati aceasta crema de vanilie. Diferenta este ca in loc de lapte folositi un amestec de sampanie si smantana pentru frisca.
- Daca doriti sa le glazurati, pregatiti crema de ciocolata: intr-un vas se pune laptele, smantana si ciocolata rupta bucatele. Se aseaza vasul pe abur si se lasa pana ciocolata e topita. Se amesteca bine pana la omogenizare. Se lasa glazura la racit.
- Choux: se pune laptele cu apa, untul si sarea pe foc mic, pana incepe sa fiarba. Se adauga zaharul si se ia de pe foc.
- Se adauga toata faina o data si se amesteca repede pana se desprinde de pe oala. Se lasa la racit complet.
- Se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Se pune aluatul intr-un spritz de patiserie cu varf rotund simplu (de 1.5 cm am folosit).
- Pe tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt, se formeaza movilite din aluatul de choux. Cu degetul umed, aplatizati varfurile movilitelor.
- Se coc choux la 200C timp de 10 min, apoi la 180C timp de 20 minute (fara sa deschideti cuptorul).
- Se lasa choux la racit complet.
- Se pune crema de sampanie intr-un spritz de patiserie cu varf simplu subtire. Se umplu choux cu crema, introducand varful in choux si injectand crema. Se trec choux-urile cu varful prin glazura de ciocolata sau doar se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu