Smochine umplute in sos sherry
Ingrediente pentru Smochine umplute in sos sherry
200 gr smochine uscate (cca 16 smochine)120 ml sherry dulce (Nectar PX Gonzalez Byas)
250 ml apa
3 linguri zahar
2 prize scortisoara macinata
16 migdale (fara coaja)
15 gr ciocolata neagra
4 linguri cu varf branza ricotta (cca 250 gr)
Portii: 4
Smochine umplute in sos sherry - Preparare
- Se pun la fiert smochinele cu sherry, apa, zaharul si scortisoara. Se fierb la foc mic 10 minute.
- Se scot smochinele cu o paleta cu gauri din sirop. Siropul se fierbe la foc mare inca 2 minute, ca sa se reduca putin. Se pun smochinele inapoi in sirop. Se acopera cu capac si se lasa sa stea minim 2 ore (dar pot fi pastrate si peste noapte la frigider).
- Taiati ciocolata bucatele.
- Cand doriti sa le serviti, faceti o incizie in varful smochinelor si introduceti pe acolo cate o migdala si o bucatica de ciocolata.
- Dati smochinele la cuptor, la 170C, pentru 5 minute, pana ciocolata se topeste.
- Puneti cate o lingura de ricotta pe 4 farfurii adanci. Turnati sirop in jurul branzei. Asezati cate 4 smochine umplute in jur. Pudrati ricotta cu putina scortisoara sau cacao.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu